Tigris garnéla

Caridina cf. cantonensis "Tiger"

Tudományos név:
Caridina cf. cantonensis "Tiger" -- Caridina sp. "Tiger"
Egyéb nevek
Tiger Shrimp -- Tigergarnele -- Tigris garnéla
Eredet:
Dél-Kína
Méret:
2,5-3,5 cm
Ideális tartási hőmérséklet:
22°C-26°C
Etetés:
alga, növényi alapú eleségek, egyéb haleledelek (lemezes, granulált stb.)
Szaporodás:
A nőstény apró garnélákat enged el

Caridina sp. "Tiger"

Jól látható, hogy honnan kapta nevét ez a szép kis garnéla: a testén végigfutó függőleges csíkok a tigris mintázatára emlékeztetnek. A Tiger népszerű ezen hobbi iránt érdeklődők körében, mivel különlegesen szép, és megfelelő tartási körülmények közt könnyen szaporítható. Eredetileg szürke, sötétbarna csíkokkal, de más s zínvariációja is elterjedt, pl fekete vagy mélykék. A fej és farok színe is lehet szürke vagy narancs.
Hasonló körülmények között lehet tartani, mint a bee vagy bumblebee garnélákat, etetésük sem jelent problémát. Leginkább 25°C körül (vagy kicsit alatta) érzik jól magukat, 26°C fölött már nem szaporodnak. Egy jól berendezett, kristálytiszta vizű akváriumban sok örömét lelheti bennük tartója.
A nemek megkülönböztetése a "szokásos" módon történik: a hímek kisebbek, vékonyabbak, a nőstények picit nagyobbak, testesebbek, hasi részük ívelt, és persze ha szerencsénk van, akkor még petéket is hordoz, egyszerre viszonylag keveset. Nem annyira szaporák, mint pl a Red Cherry, de ők is még a könnyebben szaporítható garnélákhoz tartoznak.
Nem célszerű együtt tartani Bee, Bumblebee, Crystal Red, Chinese Zebra garnélákkal, mert hibrid utódokat hozhatnak!

vissza