Ninja garnéla

Caridina serratirostris

Tudományos név:
Caridina serratirostris
Egyéb nevek:
Ninja Shrimp
Eredet:
Japán, Dél-Ázsia, India, csendes-óceáni szigetek
Méret:
2 - 3 cm
Ideális tartási hőmérséklet:
21°C-26°C
Etetés:
alga, növényi alapú eleségek, egyéb haleledelek (lemezes, granulált stb.)
Szaporodás:
A nőstény lárvákat enged el, melyek túléléséhez és fejlődéséhez sós víz (tengervíz) szükséges. A lárvák több fejlődési stádumon mennek keresztül, majd mikor elérik apró garnéla alakjukat, édesvízben nevelhetők, tarthatók tovább.

Caridina serratirostris

A Ninja garnéla onnan kapta a nevét, hogy normális körülmények közt is meg tudja változtatni a színét, így gyorsan el tud tűnni, mint egy ninja :) . Japánban elég népszerűek, de Európába sajnos nem nagyon szállítanak belőlük. Ennek a garnélának (nem csupán a színváltoztató képességük miatt) rengeteg színváltozatával találkozhatunk. Lehetnek fekete-fehérek, vörös-fehérek, teljesen feketék vagy vörösek, esetleg nagyon kevés fehér színezzettel, vagy barnásak is. Hasonlóan az Amano és Red Cherry garnélákhoz, ők is szélesebb hőmérsékleti határokat viselnek el.
Tenyésztésük az Amanok-hoz hasonló, sós vízben kell a lárváikat felnevelni.
Hasonlóan a Red Cherry-hez vagy Amano garnélához, ők is viszonylag szívósabbak, nagyobb a tűréshatáruk mind hőmérséklet tekintetében, mind pedig a víz keménységét illetően. Szaporodásuk az Amanoéhoz hasonló, tehát lárvákat enged el, felnevelésük sós vízben sikerülhet csak.

vissza